Kuchnia

Przez żołądek do serca! Aby ta jakże prawdziwa idea stała się faktem niewątpliwie trzeba umieć (dobrze) gotować. Gdzie się nauczyć tego fachu? Najlepiej w kuchni, ale naukę czysto teoretyczną można przeprowadzić w domu – czytając artykuły, porady i przepisy poświęcone przygotowywaniu smacznych posiłków. Tak się akurat składa, że to wszystko znajdziesz właśnie w tym miejscu. Czytaj zatem, a po przeczytaniu śmiało możesz udać się do kuchni. Smacznego!

Tiramisu – deser na każdą okazję

Tiramisu przywędrowało do nas z Włoch. Jest to niezwykle proste w przygotowaniu ciasto, które przygotować można w ciągu niecałej godziny.…

10 lat ago

Kawa z kapsułki

Dziś każdy z nas może mieć w domu kawę z kapsułki. Nie trzeba kupować do tego drogich ekspresów i wymyślnych…

10 lat ago

Gotowanie na ekranie – pasja czy moda?

Od jakiegoś czasu obserwujemy spore zainteresowanie sztuką kulinarną. W telewizji nie brakuje programów, w których gotują nie tylko profesjonalni kucharze…

10 lat ago

Co kryje w sobie ziemniak?

Choć codziennie widzimy go na stole, nadal potrafi zachwycić i zaskoczyć. Dziś cała prawda o ziemniaku. Ziemniaki uprawiali już Inkowie…

10 lat ago

Skąd się bierze herbata?

Napar łagodzący złe samopoczucie,  odprężający po całym dniu w pracy czy szkole. Czy wiecie, skąd się wzięła herbata w naszych…

10 lat ago

Dynia – jesienna królowa w kuchni

Dynia wodzi na pokuszenie. W ogrodzie wygląda jak dostojna dama, z pozoru gruboskórna i niedostępna, ale za to w środku…

10 lat ago

Kasza idealna na jesień

Polacy nie przepadają za kaszą. Z badań wynika, że jemy ją bardzo rzadko w miesiącu, a młodzi w ogóle nie…

11 lat ago

Dlaczego warto jeść pomidory?

Sezon na pomidory trwa. Właśnie teraz królują na naszych stołach i w kuchni - soczyste, zdrowe, pachnące latem. Dzisiaj mamy…

11 lat ago

Woda filtrowana

Każdy wie, że organizm człowieka składa się w 70 % z wody i aby prawidłowo funkcjonować, trzeba jej dostarczać około…

11 lat ago

Niezwykły smak i zapach – pigwa

Każdej jesieni owoce pigwy wypełniają cudownym zapachem dom i spiżarnię. Można z niej robić dosłownie wszystko: dżemy, sosy, soki i…

11 lat ago