Kuchnia

Pomysły na potrawy z truskawkami

Sezon truskawkowy w pełni! To dobra wiadomość dla wszystkich amatorów tych owoców. Poniżej przedstawimy Wam kilka inspiracji i udowodnimy, że…

11 lat ago

Sezon na grilla

Dziś kilka porad dla tych, którzy nie mają dużego ogrodu, a chcieliby skorzystać z sezonu grillowego. Model elektryczny sprawdzi się…

11 lat ago

Kawowe inspiracje

Pijemy jej na prawdę dużo - czarna, biała, cappuccino, latte. Od wieków króluje na naszych stołach jako wyśmienity dodatek do deserów, ponad…

11 lat ago

Co warto wiedzieć o marcepanie?

Nie ma chyba osoby na świecie, która nie lubiłaby słodkości, czy to pod postacią czekolady, ciastka czy innego smakołyka. Tak…

11 lat ago

Herbaty Oolong

Każdy z nas ma swoją ulubioną herbatę. Jedni lubią czarną, inni czerwoną, jeszcze inni delektują się herbatą zieloną. Herbata oolong…

11 lat ago

Smaczny cymes po żydowsku

Cymes to popularne danie kuchni żydowskiej. Można to danie podawać jako przystawkę obiadową albo na słodko w ramach deseru. Dobrze…

11 lat ago

Do czego używać rzodkiewki?

Rzodkiewka to roślina, która zawiera niezwykle wiele cennych dla naszego zdrowia składników mineralnych (sodu, potasu, wapnia, żelaza, jodu, magnezu) oraz…

11 lat ago

Jak przyrządzać surówki?

Surówki z powodzeniem można podawać do mięsa, ryb, drobiu, jaj czy do wędlin i serów. Można je też robić z…

11 lat ago

Przepisy na ciasta biszkoptowe

Ciasto biszkoptowe jest lekkostrawne, delikatne i pulchne. 100 g ciasta zawiera 200 kcal. Podstawowymi składnikami są: mąka pszenna, jaja oraz…

11 lat ago

Przyprawy pod lupą: pieprz cayenne

Cayenne jest południowoamerykańskim portem nad Oceanem Atlantyckim i stolicą Gujany Francuskiej. Właśnie od tego miasta nazwę swoją wziął pieprz cayenne,…

11 lat ago