Odżywianie

Cała prawda o batonach

Czekoladowe, z nadzieniem, kokosowe, orzechowe - po prostu palce lizać. Któż z nas nie kocha smaku batonów. W sklepie trudno…

11 lat ago

Słodzik – co warto o nim wiedzieć?

Jest idealną alternatywą dla cukru, a dodatkowo nie ma prawie kalorii. Każdy znajdzie coś dla siebie - pochodzenia naturalnego lub te…

11 lat ago

Dieta hamująca apetyt

Potrzebny jest Ci tylko tydzień aby pomóc swojemu organizmowi poskromić niepohamowany apetyt. Jak to zrobić? Z pomocą przychodzą nam dary…

11 lat ago

Niezwykłe właściwości jabłka

Przeciętny owoc jabłoni, czyli jabłko, waży około 200 gramów. Możemy spotkać je zarówno w wiecznie zielonych lasach deszczowych, jak i…

11 lat ago

Niebezpieczne substancje dodawane do żywności

Lekarze twierdzą, że w przypadku zawałów serca czy udaru ludzie grubsi mają większe szanse przeżycia niż ci szczupli. Podają również…

11 lat ago

Właściwości papryki

Faszerowana, duszona, surowa. Sposobów na przygotowanie papryki jest sporo. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę, że oprócz ciekawego smaku, papryka…

11 lat ago

Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach

Witaminy stanowią grupę związków organicznych, które są niezbędne, aby procesy życiowe w organizmie przebiegały prawidłowo. Są niesamowicie zróżnicowane, jeżeli chodzi…

11 lat ago

5 zasad zdrowego żywienia

Dla ludzi zdrowych nie jest konieczne przestrzeganie żadnej restrykcyjnej i konkretnej diety. Wystarczy w żywieniu kierować się zdrowym rozsądkiem. Warto…

11 lat ago

Koktajle z warzyw

  Koktajl z warzyw to świetny zamiennik dla drożdżówek czy słodkości. Uzupełnia nasze braki witaminowe i może być pysznym dodatkiem…

11 lat ago

Płatki owsiane – co warto o nich wiedzieć?

  Owsianka, którą rodzice robili nam na śniadanie, nie zawsze wspominana jest z przyjemnością. Jako dzieci nie przepadaliśmy za płatkami…

11 lat ago