Mąka - niezastąpiony składnik wielu dań - pozyskiwana jest w procesie mielenia ziaren zbóż, takich jak pszenica, owies, żyto, jęczmień,…
Opakowania jajek czarują kolorowymi obrazkami z wiejskich zagród i chodzących po łąkach kur. Kupujesz je z myślą, że to produkty…
Żywność wytworzoną i zapakowaną w przetwórniach przemysłowych przechowujemy zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniach. Natomiast czas przechowywania potraw i wyrobów…
Tajemnica przyprawiania potraw polega na odpowiednim przygotowaniu i dozowaniu mieszanek ziołowo-korzennych. Dużym ułatwieniem są gotowe mieszanki składające się z kurkumy,…
Ciasta francuskie uznaje się za ciasta wykwintne. Ich przygotowanie zajmuje sporo czasu i wymaga sporo wprawy. Od innych wypieków różnią…
Peklowanie mięsa jest procesem technologicznym, polegającym na działaniu solanki albo mieszanki peklującej na mięso. W efekcie tego procesu dochodzi do…
Są osoby, które każdy dzień zaczynają od filiżanki aromatycznej kawy. Jednak nie wiadomo do końca czy jest to uzależnienie od…
Mówi się, że naprawdę dobre wino powinno być całkowicie naturalne. Nie powinno zawierać żadnych dodatków, z wyjątkiem drożdży. Niestety,…
Flaczki to danie, za którym wiele osób nie przepada głównie ze względu na niezbyt miłe skojarzenia, jest jednak daniem,…